Urinewegen

Blaas en nierproblemen bij het paard

De nieren hebben een belangrijke ontgiftende functie, ze zuiveren het bloed. Bovendien handhaven ze de zuur-base balans in het lichaam. Een goede urineproductie is dus belangrijk voor een goed functioneren van het lichaam. Er zijn nog wel eens paarden die heel erg weinig urineren, dan is er waarschijnlijk geen goede uitscheiding van afvalstoffen. Ook overmatig urineren kan voorkomen, dit kan komen doordat de nieren niet zo goed kunnen concentreren. Ook overmatige zoutopname (liksteen) kan hier een oorzaak van zijn. Bij problemen zijn er een aantal zaken die aandacht verdienen.

Drinkwater

Water is van levensbelang. Goede kwaliteit drinkwater is zeer belangrijk. Wanneer paarden geen leidingwater krijgen is het verstandig de waterkwaliteit te laten testen. Zorg altijd voor voldoende fris drinkwater. Controleer dagelijks of de waterbak schoon is. Bij automatische drinkbakjes is het belangrijk dat er voldoende snel water instroomt, wanneer dit lang duurt drinken paarden minder, wat zorgt voor ophoping van afvalstoffen in het lichaam.

Problemen voorkomen door een halfjaarlijkse reinigingskuur

Door het lichaam twee keer per jaar te reinigen met een drainagekuur worden alle uitscheidingsorganen; nieren lever, lymfe, huid etc.  gestimuleerd de afvalstoffen uit te scheiden. Wanneer het lichaam vrij is van allerlei belastende afvalstoffen kunnen organen en het immuunsysteem beter functioneren. Er is minder kans op het ontstaan van allergieën, de weerstand verbeterd en eventuele medicatie werkt beter.

 

Uw mailadres wordt alleen gebruikt om u informatie te sturen over natuurlijke behandeling bij deze aandoening.