Vitamine E

Zand eten

Pas op voor zandkoliek!

Sommige paarden eten zand. Aan dit zand-eten kunnen diverse oorzaken ten grondslag liggen. Wanneer een paard veel zand binnenkrijgt kan dit tot verstopping leiden. We spreken dan van zandkoliek. Wanneer uw paard zand eet is het raadzaam om te zorgen dat dit zo snel mogelijk weer het lichaam verlaat om te voorkomen dat uw paard verstopt raakt.

De oorzaken van zand eten

Uw mailadres wordt alleen gebruikt om u informatie te sturen over natuurlijke behandeling bij deze aandoening.

Kreupelheid

Een kreupel paard is erg vervelend, het paard heeft pijn. De oorzaak van kreupelheid kan zeer divers zijn. Meestal heeft het paard pijn aan de benen, veroorzaakt door een verrekking van pees of spier, maar ook door een verwonding, hoefzweer of bevangenheid. Een slecht passend zadel of rugproblemen kunnen ook leiden tot kreupelheid. Een goede behandeling begint dan ook met een juiste diagnose.

Spat

Spat is artrose van het spronggewricht. Het spronggewricht lijkt één gewricht maar bestaat eigenlijk uit vier gewrichten. Het bovenste gewricht is het meest bewegelijk, de drie gewrichten daaronder bewegen eigenlijk maar weinig.

Gewrichten, artrose

De meeste paarden zijn net topsporters: We vragen tijdens de training vaak vrij veel van onze paarden. Dit is een grote belasting voor pezen, banden en gewrichten. Dit kan leiden tot slijtage. Gewrichtsslijtage of artrose leidt tot stijfheid. Er zijn verschillende oorzaken van artrose:

Uw mailadres wordt alleen gebruikt om u informatie te sturen over natuurlijke behandeling bij deze aandoening.
Abonneren op RSS - Vitamine E