Uncaria tomentosa

Wonden

Wonden

De oorzaken van wonden zijn divers en ook het type wond verschilt van geval tot geval. Snij- en schaafwonden, schuurplekken, diepere (been) wonden, ze hebben allemaal een andere aanpak nodig. Naast een goede ontsmetting is het van belang de wond zo snel mogelijk ‘tot rust te brengen’, en de genezing te bespoedigen. Diverse natuurlijke middelen bieden de oplossing bij uitwendig letsel.

Uw mailadres wordt alleen gebruikt om u informatie te sturen over natuurlijke behandeling bij deze aandoening.

Regenschurft

Regenschurft, Rainscald, Rainrot

Verschillende namen voor dezelfde aandoening.

Regenschurft wordt veroorzaakt door een bacterie Dermatophilus congolense, vandaar dat de aandoening in het Latijns Dermatophilose wordt genoemd. Deze bacterie kan vooral bij de natte huid met verminderde weerstand naar binnen dringen en daar voor een infectie zorgen. Regenschurft komt dus vooral voor bij paarden die buiten staan.

Uw mailadres wordt alleen gebruikt om u informatie te sturen over natuurlijke behandeling bij deze aandoening.

Hengstigheid

Hengstigheid

In de lente en zomer is iedere merrie één keer per drie weken gemiddeld vijf dagen hengstig. Maar niet ieder paard is even regelmatig hengstig. Sommige merries zijn zeer slecht hengstig te zien, terwijl andere niet te hanteren zijn. Het kan in beide gevallen lastig zijn.

Hoefzweer

Een hoefzweer is een ontsteking van de hoeflederhuid die kan ontstaan door een kneuzing, door opkruipend vuil vanuit de witte lijn of als gevolg van nageltred (wanneer het paard in iets scherps staat, of een hoefnagel verkeerd in de hoef). Een hoefzweer is vaak zeer pijnlijk en kan vrij plotseling ontstaan. De hoef is vaak warm. Bij terugkerende hoefzweren kan ook een hoornzuil de oorzaak van de hoefzweer zijn.

Abonneren op RSS - Uncaria tomentosa