Argentum colloïdale

Wonden

Wonden

De oorzaken van wonden zijn divers en ook het type wond verschilt van geval tot geval. Snij- en schaafwonden, schuurplekken, diepere (been) wonden, ze hebben allemaal een andere aanpak nodig. Naast een goede ontsmetting is het van belang de wond zo snel mogelijk ‘tot rust te brengen’, en de genezing te bespoedigen. Diverse natuurlijke middelen bieden de oplossing bij uitwendig letsel.

Uw mailadres wordt alleen gebruikt om u informatie te sturen over natuurlijke behandeling bij deze aandoening.

Rotstraal

Rotstraal is een ontsteking van de straal waarbij een stinkend ontstekingsvocht wordt gevormd. Het is een bacteriële infectie die ontstaat wanneer de hoeven wat zachter zijn ten gevolge van natte omstandigheden. Een droge en schone omgeving is van groot belang bij de aanpak van rotstraal. Met name mest en urine tasten de weerstand van de hoef aan en zorgen dat bacteriën de straal aan kunnen tasten.

Mok

Mok is een verzamelnaam voor verschillende huidaandoeningen aan de onderbenen van het paard. Meestal komt mok voor in de kootholte. Mok kan zich verder over het paardenbeen verspreiden, dan wordt het ook wel rasp genoemd.

Uw mailadres wordt alleen gebruikt om u informatie te sturen over natuurlijke behandeling bij deze aandoening.
Abonneren op RSS - Argentum colloïdale